Webdesign trendek a 2017-es évre

A webdesign trendek folyamatosan változnak mind az apró részletekben mind a weboldal formátumában. Ezek a változó irányzatok mindig kihívást jelentenek a webdesignerek, marketingesek számára, mivel sosem tudják, tudhatjuk, hogy melyek fognak sikereket elérni az online világban vagy egy-egy cég online megjelenésében.

Sok cég illetve minden egyes cég mást képzel el, ami nagy hatással lesz vállalkozásukra. Van olyan vállalkozás aki mindent elkövet, hog a legtrendibb, leg ötletesebb weboldalt mutassa, van aki a szolgáltatására/termékére összpontosít és nem a design-ra. De az mindenképpen egy képet ad vállalkozásunkról, hogy milyen formában mutatjuk be azt és, hogy mennyire lendíti előre cégünket.

Webdesign

Még az idei évet tehát 2016-os trendeket meghatározta a flat design, illetve a nagy egész felületen elnyúló képek, lapos ikonok, egy stílusban eltalált betűkészlet, egy full monitort elfoglaló regisztrációs ablak vagy a jól bevállt reszponzív menü a “hamburger menü”. De, ha kicsit jobban megnézzük, akkor láthatjuk, hogy igenis sok vállalkozás élt és használta ki ezeket a megoldásokat vagy legalábbis sokat jelenített meg weboldalán ezekből.

webdesign-2

Sok görgetés a weboldalon

A tartalmak eléréséhez a folyamatos görgetés egy trendi újítás, mivel ezekkel a mobil eszközökre optimalizált azaz reszponzív weboldallal sokkal könnyebb a felhasználók munkája. Kizárhatjuk azt, hogy valami nem úgy jelenik meg a mobilon vagy a tabletünkön. Minden tartalom így ugyanúgy fog megjelenni minden egyes eszközön.

Betűtípusok, azaz a typográfia

Roppant fontos a jól megválasztott betűtípus a weboldalon. Sok ügyfelünk esik abba a hibába, hogy tetszik neki egy egyedinek kinéző betűk, amellyel szeretnék a weboldalát elkészíttetni. De sajnos nem minden betűtípus rendelkezik készlettel, azaz nem mindegyik betűtípus implementálható weboldalra vagy, ha igen, ott nem úg fog megjelenni. Fontos, hogy betűtípusunk webes környezetben is jól olvasható legyen és rendelkezzen a magyar karakterek készleteivel. Meg tudjon jelenni olvashatóságban mobil eszközeinken is.

manual-of-typography-05

Ezek a meglévő és majd a következő trendek továbbra is felszínen maradnak, mivel fokozzák a felhasználói élmény még tökéletessé tételét. Hiszen ez a cél, hogy minél jobban eligazodjon a felhasználó egy-egy webes megjelenésen.